divendres, 11 de desembre del 2009

Una escola reclama més places per aprendre català

El col•lectiu de l´AMPA del CEIP el Pla de l´Ametller de Banyoles ha posat de manifest que la comarca del Pla de l´Estany es troba en una situació deficient d´oferta de places on poder aprendre el català. Aquesta conclusió és a la que ha arribat el centre després d´iniciar un projecte d´integració de mares de l´ètnia sarahule (Gàmbia), el Sakhanu, que ha desbordat l´absorció del projecte.
«L´any passat ja es van quedar força mares fora del projecte, però l´èxit i el boca a boca han provocat una afluència superior al que nosaltres podem assumir», va explicar una de les membres de l´AMPA, Rocío Abelenda. El fet és que el projecte està pensat per un grup reduït i de mares d´alumnes, en canvi, aquest any, el CEIP s´ha trobat que la demanda s´ha ampliat a mares d´altres escoles i d´altres països, com les marroquines.
En aquest sentit, Abelenda explicava que no pertoca al centre responsabilitzar-se d´aquesta gent, sinó que ho han de fer «les escoles d´adults» va afegir mentre criticava la falta de places per poder-ho fer.
Ara bé, aquest problema no és puntual d´aquesta escola, sinó que tal com va explicar Abelenda «és un problema en l´àmbit comarcal». Al Pla de l´Ametller demanen classes de català un 30% dels immigrants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada