dijous, 1 d’octubre del 2009

Hi ha interes politic a Catalunya per The Gambia?

Als últims anys, l’interes geoestratègic per l’Africà Occidental a l’Estat Espanyol ha incrementat. Principalment per l’impacta de la immigració provinent d’aquesta regió africana.

Aquest interes ha estat forçat en part per les estructures de govern de Catalunya, més i més fortes les tinguessim, més podriem fer encara.

L’any 2008 Gàmbia era tercer en el ranquing de país d’origen de la immigració Africana a Catalunya, i el segon de l’Africa Subsahariana, a una distància de només 915 persones vers el primer ( Senegal).

A Banjul, el 09 de març de 2009. Mª Teresa Fernández de la Vega i la Vicepresidenta de Gàmbia, Isatou Njie Saidy, van presidir la signatura de l'Acord Marco de Cooperación entre Espanya i Gàmbia, pas previ de la I Comissió Mixta de Cooperació al Desenvolupament entre ambdós països. A més, aquest any 2009, per primera vegada, el Govern espanyol ha inclòs a Gàmbia en les prioritats geogràfiques del nou Pla Director de Cooperació 2009 i 2012 .



El Pla Director de la Cooperació Catalana considera geogràficament prioritaris els països i els pobles de la Mediterrània,especialment els del Magrib, els d’Amèrica Llatina i els de l’Àfrica subsahariana. Amb l’objectiu de millorar l’eficàcia i l’impacta de la cooperació per al desenvolupament de la Generalitat, aquest Pla director defineix 11 països i territoris prioritaris (Marroc,Palestina, Sàhara Occidental, Moçambic, Senegal, Guatemala, Nicaragua, el Salvador,Bolívia, Colòmbia i Equador) i 7 països i territoris preferents (Algèria, , Líban, ,Gàmbia, Camerun, Etiòpia, Brasil i Perú), que el 2010 hauran de concentrar,respectivament, el 60 i el 20% dels recursos de la línia estratègica de desenvolupament.


A Gàmbia en aquests moments hi treballen o tenen intenció de treballar les següents institucions:

EU , AECID , ACCD , B&M Gates , GAVI , Global Fund , MVI , Fundació la Caixa.entre d’altres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada