És un augment superior al registrat durant el passat març, però molt inferior al d'anys anteriors
GIRONA | LAURA FANALS L'arribada d'immigració legal a les comarques gironines ha tornat a repuntar, tot i que no arriba a l'extremat creixement de fa un o dos anys. Segons les dades de la Secretaria d'Estat d'Immigració i Emigració, depenent del Ministeri de Treball, corresponents a 30 de setembre, la xifra de persones estrangeres residint legalment a les comarques gironines era de 142.757, la qual cosa significa un increment del 19,7% respecte a la mateixa data de l'any passat. Aquest augment és bastant superior al registrat durant el març, que només es va situar en poc més del 6%, però en canvi encara es queda lluny del 45% aconseguit l'any anterior. Així doncs, les previsions es compleixen: la immigració continua essent un factor important en la demografia gironina, però el seu pes ja no és tan important com abans.
Aquests 142.757 immigrants amb el certificat de registre o la targeta de residència en vigor suposen un increment de l'1% trimestral, és a dir, respecte les xifres del passat mes de juny, i un augment del 12,74% respecte al 31 de desembre de l'any passat.
La gran majoria dels estrangers (46.821) són de règim comunitari, és a dir, procedents d'altres països de la Unió Europea, mentre que 52.404 compten amb un permís de residència pemanent. Entre els que només es poden quedar al país de forma temporal, n'hi ha 28.690 (és a dir, aproximadament el 20%) que treballen per compte aliè, mentre que només el 0,33 ho fan per compte propi. A més, l'informe assenyala que hi ha 6.124 persones (un 4% del total d'estrangers residint a Girona de forma legal) que han arribat a través del sistema de reagrupament familiar.
Pel que fa a les característiques de la immigració, l'edat mitjana continua essent de 31,6 anys (la mateixa registrada durant el mes de març) , mentre que les dones suposen el 43,3% dels nouvinguts. El grup d'edat més nombrós és el de 16 a 64 anys, amb 110.401 persones, seguit pel d'infants de 0 a 15 (26.489) i el grup de de majors de 65 (que només compta amb 5.568 membres).
Pel que fa a les nacionalitats, els marroquins, amb 43.581 immigrants, són el principal col•lectiu, seguits -a una distància prudencial- dels romanesos, que arriben als 13.586. Per continents, l'Àfrica és clarament el que té més presència a les comarques gironines, ja que hi ha 60.133 persones procedents dels seus països, especialment del Marroc, Gàmbia, Mali i Senegal, entre d'altres. En segon lloc es troba l'Europa comunitària, amb 38.423 immigrants, sobretot procedents de Romania, França, Itàlia, Alemanya, Portugal, Regne Unit, Bèlgica i Bulgària. El tercer col•lectiu ja és el d'Amèrica Llatina, amb 27.278 persones, amb Colòmbia, Equador i Argentina com a principals països de procedència.
dimarts, 24 de novembre del 2009
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada