dimecres, 25 de novembre del 2009

Nens de Sant Joan Despí decideixen cooperar amb una escola a Brikama , Gàmbia

El Consell dels Infants de Sant Joan Despí, un ens consultiu de l’Ajuntament de la ciutat en el qual estan representades les 8 escoles d’infantil i primària del municipi, ha arribat a la quarta promoció. Dimarts, 17 de novembre, es va fer l’acte de constitució, presidit per l’alcalde, en el qual es van presentar els nois i noies que s’incorporen eguany. Els membres del consell van avançar la seva intenció de continuar amb diferents projectes iniciats en cursos anteriors com ara seguir fent créixer el Bosc dels Infants, incorporar continuts al seu ‘blog’ d’Internet i seguir col•laborant en diferents activitats ciutadanes.

Per la seva banda, l’alcalde els va donar idees. Antoni Poveda va proposar al Consell tres feines per tal que en puguin desnevolupar una: organitzar un acte de sensibilització i cloenda per al Pla d’Educació Ambiental que fan les escoles; dissenyar l’espai infantil que tindrà la nova biblioteca que ara s’està construint al barri Centre i elaborar un joc en anglès amb Sant Joan Despí com a tema principal.

L’alcalde es va mostrar molt satisfet per la feina feta fins ara pel Consell d’Infants, tot destacant l’atorgament d’una subvenció de 5.000 euros per a un projecte de cooperació. Aquest ajut, atorgat per l’Ajuntament, ha servit finalment per finançar un projecte de noves tecnologies a dues escoles de Brikama (Gàmbia), una iniciativa de Solidança. “Va ser molt interessant veure com les ONG presentaven als infants les seves propostes, que les van estudiar i valorar. Per una vegada, els nens i nenes tenien la decisió”, va assenyalar l’alcalde, qui va afegir que “aquest Consell, a banda d’aconseguir que els infants puguin incidir de manera directa sobre la ciutat, els hi facilita eines per desenvolupar habilitats de negociació, participació, lideratge... és molt interessant”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada